Therapiepraktijk voor healing en coaching

ARTIKEL UIT SAAR


‘NIEMAND WIST DAT PIEN MET HAAR HOOFD IN DE WC-POT HING. IK SCHAAMDE ME DOOD’


Monique RosierMonique Rosier (57) speelde Pien in Zeg ’ns Aaa. Niemand wist destijds dat ze een ernstige eetverslaving had. Nu helpt Monique als healer mensen die vastlopen in het leven: “Maar ik ben geen zwever.” “Ik was zeventien toen ik de rol van Pien kreeg in Zeg ’ns Aaa. Niemand op de set wist dat ik dagelijks met mijn hoofd in de wc-pot hing. Ik schaamde me dood. Toch was het een bijzondere tijd, in een tv-serie spelen maken we niet allemaal mee. Sommige kijkers namen het me achteraf kwalijk dat ik anorexia en boulimia had – Pien bleek minder perfect dan ze leek. Ik ving eens een gesprek op tussen twee vrouwen die me hadden herkend. ‘Ze kotste alles uit, net als de Romeinen,’ zei de een tegen de ander. Alsof het om een leuke hobby ging. Nou ja, ik begrijp wel dat niet iedereen deze aandoening begrijpt.
Ik ben op eigen kracht hersteld. Ik kon het alleen niet langer opbrengen voor de camera te staan. Inmiddels help ik alweer dertig jaar mensen die vastlopen in het leven. Ik ken de totale wanhoop die ze voelen. Niet in contact staan met jezelf, nooit meer blij kunnen zijn.
Nog steeds wordt me gezegd dat ik zo’n mooie televisiecarrière had, dat het zonde is dat ik die ommekeer heb gemaakt. Ik weet dat sommigen me zweverig vinden omdat ik healer ben. Maar ik ben niet een of andere goeroe in een zweef- jurk, ik maak mensen heel die vanbinnen stuk zijn.
Er zijn cliënten die het spannend vinden om naar mijn praktijk te komen. ‘Ik ken je van de tv’, zeggen ze dan. Hoeft niet, ik word echt niet ’s ochtends wakker met de gedachte: oh, ik was van Zeg ’ns Aaa.
Het is een mooie fase in mijn leven geweest die me mede heeft gevormd. Ik heb 25 jaar later nog een rol gehad in Onderweg naar Morgen. Dat was best leuk, maar nou ook weer niet zo boeiend dat ik weer op tv zou willen komen. Daarvoor heb ik het te druk met mijn bedrijf en het schrijven van mijn nieuwe boek. Ik zit ’s avonds niet duf op de bank omdat ik alles al heb gedaan en gezien in het leven. Elke sessie met een cliënt is voor mij de moeite waard – dat kan ik van alle scènes die ik als actrice heb gespeeld niet zeggen.”<< Pagina terug

Logo Monique Rosier
Tekst Monique Rosier
Home
Voor Wie
Monique Rosier
Therapie
Eetverslaving
opleiding coach
Mijn Boek
In de Media
Reacties
Reacties
Maak een afspraak
Info & Contact