Therapiepraktijk voor healing en coaching
Foto Monique Rosier

EETVERSLAVING IS HEEL INGEWIKKELD

Eetverslaving is misschien wel de moeilijkste verslaving om de simpele reden dat je er niet mee kunt stoppen: je moet eten om in leven te blijven. Als geen ander weet ik hoe hopeloos verstrikt je erin kunt raken. Boulimia, anorexia, overeten, uithongeren en ieder dieet van de wereld, ik heb op alle mogelijke manieren geprobeerd controle te hebben over mijn eten (leven!). Na een jarenlange strijd heb ik ontdekt hoe je dieetvrij, zonder enige dwang alles kunt eten zonder dik te worden.

NOOIT MEER OP DIEET

Mijn ideeën staan loodrecht op die van de strategieën van dwang, voedselplannen en diëten. Mijn methodiek werkt al ruim dertig jaar en in al die jaren ben ik nooit meer te dik of te dun geworden. Ik geloof dat verslaafd zijn geen ziekte is maar een natuurlijk verschijnsel, ontstaan door de maakbare wereld waarin we in overvloed leven. Het probleem van eetverslavingen breidt zich alarmerend en in allerlei vormen uit. Er is nog niet genoeg hulp en inzicht en er zijn nog maar bitter weinig blijvend positieve resultaten.

NIET MEER VECHTEN

Mensen die verslaafd raken hebben meestal sterke en gevoelige karakters. Ze zijn dus niet dom of slap. Hoe meer druk je erop zet, hoe erger het juist wordt. Mijn ervaring is dat je eruit kunt komen maar niet zonder hulp, juist omdat je zo’n sterke wil hebt. Ik heb een boek geschreven over mijn eetverslaving en hoop daarmee veel mensen te bereiken. Het is mij en vele anderen met wie ik gewerkt heb gelukt om niet meer verslaafd te zijn.
Jij kunt er ook voor gaan!

Logo Monique Rosier
Tekst Monique Rosier
Home
Voor Wie
Monique Rosier
Therapie
Eetverslaving
opleiding coach
Mijn Boek
In de Media
Reacties
Reacties
Maak een afspraak
Info & Contact